کندر صمغی رزینی است که از برخی گونه‌های جنس Boswellia گرفته می‌شود. گیاهان این جنس درختچه‌ای بوده و از خانواده بورسراسه هستند. جنس بوسولیا دارای 24 گونه است و عمده‌ترین گونه‌های آن که منبع تولید کندر هستند، شامل: B. carteri، B. frereana، B. serrata، B. papyrifera می‌باشند.

کندر موجود در بازار ایران از دو گونه B. carteri، که بومی سواحل دریای سرخ خصوصاً ناحیه شمال شرقی آفریقا است و محل اصلی تولید آن کشورهای سومالی و اتیوپی می‌باشد و گونه B. serrata، که در مناطق مختلف هندوستان می‌روید، به دست می‌آید.

این رزین از اعصار کهن مورد شناخت بشر بوده و به عنوان بخور معطر از آن استفاده می‌شده است. در ایران باستان برای بخور دادن و ضدعفونی کردن آن را به کار می‌برده‌اند و در اوستا نیز از آن به عنوان یکی از داروهای موثر در درمان بیماری‌های گوناگون از جمله سرطان، تهوع، اسهال و داروی تقویت حافظه یاد شده است. مطالعات انجام شده بر روی کندر نشان دهنده تاثیر درمانی این رزین در گستره وسیعی از بیماری‌ها می‌باشد. مطالعه حاضر مروری بر خواص فارماکولوژیک کندر است.

برای خواندن متن کامل، لینک پیوست را کلیک کنید.


مأخذ

فایل های پیوست
نظرات

ثبت نظرات کاربران

نظر خود را وارد نمایید
* موارد ستاره دار الزامی است