طیبه فرهانی، دانشجوی دکترای زیست شناسی گیاهی، دانشگاه تربیت مدرس، عضو فعال انجمن تحقیقات طب سنتی ایران

نام علمی: Apium graveolens L.

نام انگلیسی: Wild celery       

خانواده: Umblliferae

 

از نظر حکمای طب سنتی طبیعت کرفس گرم و خشک است.

 

خواص و آثار:

 

1. برای تقویت اعصاب بکار می رود چرا که کرفس شامل کلسیم و ویتامینهای گوناگون است که کمک به اعاده تعادل دستگاه عصبی می نماید.

2. کرفس برای کسانی که کار فکری و فعالیت دماغی دارند مفید است.

3. آب کرفس در رفع گرفتگی صدا به شرط آن که مواد نشاسته ای با آن خورده نشود و در عوض با آب کرفس پیاز میل شود موثر می باشد.

4. خوردن آب کرفس با کمی آب لیمو سه تا چهار بار در روز، در آسم به شرط تنفس و تهویه خوب موثر می باشد.

5. خوردن کرفس و ضماد آن رنگ های پریده را اصلاح می کند.

6. مخلوط آب کرفس، پیاز، سیر، آبلیموی ترش و روغن زیتون برای قولنج های کلیوی موثر بوده و مدر است.

7. دردهایی که به علت زیاد شدن اسیداوریک در نقاط بدن بوجود می آید با ضماد مخلوط کرفس و آرد برنج تسکین می یابد.

8. ترشح شیر مادران را می افزاید، اگر مادر شیرده در خوردن آن زیاده روی کند ممکن است مبتلا به صرع گردد.

9. کرفس سبب نعوظ و نیرومندی غریزه جنسی است.

10. کرفس حاوی موادی است که به آرام شدن ماهیچه‌های اطراف رگها کمک می‌کند و باعث گشاد شدن رگها می‌گردد. با فضا‌هایی که در رگها بوجود می‌آید خون می‌تواند با فشار کمتری حرکت ‌کند و فشار خون بالا کاهش می‌یابد.

11. کرفس کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

12. کرفس به دلیل وجود پتاسیم و سدیم که مواد معدنی بسیار مهمی‌ در حفظ تعادل در ادرار و تحریک آن هستند، بعنوان گیاهی ادرار آور مصرف می‌شود.

13. کرفس به سبزی ماه در یونان معروف است و آن را آرام بخش اعصاب و درمان درد دندان دانسته، برگ خشک آن را روی محل درد می گذاشتند.

14. کرفس بسیار گرم است و دفع ادرار را زیاد می کند.

15. کسانی که مزاجشان سرد است کرفس را به خوبی تحمل می کنند و نیازی به خوردن داروی مصلح ندارند. برای مزاجهای گرم باید کمی از آن را با سرکه آلوده نمایند تا علاج نفخ شود.

16.  آب کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند و دارای ترکیبی به نام استیلنیکس است که رشد سلول‌های تومور را متوقف می‌کند.

17.  وجود ترکیب شیمیایی در کرفس، به نام "بوتیل فتالید" باعث کاهش سطح کلسترول بد و زیانبارخون می‌شود.

18.  طی زمان آبگیری، مواد مغذی خاصی در فیبر این گیاه آزاد می‌شود که به اجابت مزاج کمک می‌کند و به این ترتیب از آب کرفس می‌توان به عنوان یک ملین طبیعی و ضد یبوست استفاده کرد.

19.  پتاسیم و سدیم موجود در آب کرفس تنظیم کننده‌های قوی مایعات بدن هستند و به تولید ادرار کمک می‌کنند و بدن را از وجود مایعات اضافی خلاص می‌کنند.

20.  آب این گیاه در موارد التهاب مفاصل و انقباض عضلانی ماهیچه استفاده می‌شود و همچنین سختی التهابات در بیماری‌هایی مانند آسم و آرتروز را کاهش می‌دهد.

21.  مصرف روزانه آب کرفس به مدت یک هفته، تاثیر فوق‌العاده‌ای روی پایین آوردن فشارخون خواهد داشت.

22.  مواد معدنی موجود درآب این گیاه، خاصیت آرامبخشی روی سیستم عصبی دارند.

23.  با مصرف روزانه آب کرفس، ولع خوردن شیرینی‌جات، از بین می‌رود.

24.  آب کرفس از بین برنده قوی سموم بدن و به دنبال آن شکستن و حذف سنگ‌ها در بدن می‌شود.

 

لوسیون موضعی: به صورت قطره 15 میلی لیتری می باشد که این لوسیون از اسانس کرفس و اسانس نعنا درست می شود. برای تسکین درد اوستئوآرتریت زانو، تسکین دردهای عضلانی اسکلتی، کشیدگی تاندونی، گرفتگی عضلانی استفاده می شود.

با توجه به وسعت ناحیه دردناک؛ روزی 4 بار، هر بار مقداری از لوسیون را روی ناحیه به آرامی ماساژ دهید. در دوران بارداری، شیردهی، کودکان وجود هرگونه زخم یا جراحت در محل استفاده نشود. بهتر است از مصرف این لوسیون  نزدیک به زمان خوابیدن اجتناب نمود. بلافاصله پس از مصرف لوسیون، در آن را محکم ببندید و دور از نور، در دمای30-15 درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.

فایل های پیوست
نظرات

ثبت نظرات کاربران

نظر خود را وارد نمایید
* موارد ستاره دار الزامی است