نارنگي

مانند ليمو نوع ترش نیز داردولي عمدتا شيرين است.اگر ترش باشد مزاج آن سرد وخشك است ولي معمولا طبع آن سرد وتر بوده گاهي در مواردي كه خيلي شيرين باشد مختصري بسمت حرارت مي رود كه البته در بدن خودش را نشان نمي دهد بنابراين نارنگي هم رطوبت بخش خوبي به بدن است ،غذاييت كمي دارد و در رژيم هاي لاغري با مزاج گرم خوب است. مفرح بوده و براي قلب مفيد است.حالت خفقان در سينه وتنگي نفس را برطرف مي كند از اينرو در افراد دچار سرماخوردگي نيز توصيه مي شود.نارنگي كم كننده تيزي و شدت ماده صفرا در خون است، بنابراين كساني كه دچار حرارت بدني حتي در فصول سرد مثل پاييز مي شوند يا سوزش گلو يا خارش پوست پيدا مي كنندخيلي از نارنگي نفع مي برند.حرارت زائد کبد و معده را کم کرده وگرگرفتگی دوران يائسگي كه عمدتا بدليل خشكي نامحسوس پوست وانسداد منافذ پوستي است را بهبود نسبي می بخشد.در فصل پاييز كه معمولا غذاهاي با مزاج گرم ومقوي بيشتر مصرف مي شوند احتمال بروز حرارت كبد و معده و نيز افزايش صفرا هم زياد شده لذا مصرف نارنگي و ساير مركبات به رفع اين مشكلات كمك مي كنند و تشنگی را فرو می نشانند.مركبات و نارنگي عمدتا باعث افزايش ادرارمي شوند لذا براي پاكسازي سيستم كليوي وكمك به دفع شن ريزه هاي كوچك مفيد است.همچنين باعث برطرف شدن سوزشهاي ناحيه تناسلي مخصوصا در خانمها كه ممكن است به غلط تشخيص عفونت بر آنها گذاشته شودمفيد است.پرتقال نيز از نظر توضيحات و خواص شبيه نارنگي بوده ولي در كل منافع آن بيشتر از نارنگي مي باشد.

فایل های پیوست
نظرات

ثبت نظرات کاربران

نظر خود را وارد نمایید
* موارد ستاره دار الزامی است